Mitä ihmettä – hyvää oloa oven avauksella?

Riuhtaisen ulko-oven auki. Olen kieltämättä hiukan ärtynyt. Tai oikeastaan, en kehtaa sanoa, mikä sana kuvastaa olotilaani. Päivä oli täynnä tiukasti aikataulutettuja kokouksia, töitä yli omien voimavarojen, enkä ehtinyt saada pöytää puhtaaksi – taaskaan. Mutta käsi siinä ovenkahvassa ja sisään astuessani maailmani muuttuu. Räpsäytän silmiä ja höristelen korvia ihmetellen, mitä tapahtuu. Ihmeellinen hyvänolontunne vyöryy pääni sisälle.

Tämä tunne on kotiintulon tunne! Yhtäkkiä päivän kiire hellittää ja kaipaamani tyyneys valtaa mielen. Koti on minulle paikka, jossa kaikki maailman huolet voi jättää taakseen, joten ei ole ihme, että nyt alkaa tuntua kevyemmältä. Minun kotini kun alkaa jo alaovelta.

Uusiksi meni

Liian usein porraskäytävät ovat ulkoisesti ilmeettömiä, steriilejä, vähän kuin pakkopullaa. Et tiedä tuletko sairaalaan vai asuintaloon. Se on loppu nyt, sillä Hausia on ottanut sisääntulot erityistarkastelun alle. Suunnittelijoiden ja arkkitehtien kanssa on mietitty yhdessä, miltä sisääntulojen ja porraskäytävien pitäisi näyttää, tuntua ja kuulostaa. Värimaailma, valaistus, materiaalit – kaikki on pistetty uusiksi.

Värit tulevat luonnosta: kalliosta, hiekasta, lumesta ja puusta. Luonnolla on aina hyvä vaikutus kiireisen ihmisen mielentilaan. Ulkopuoliset hälinät jäävät ulos oven taakse. Korviin kantautuva rauha ja hiljaisuus on osaltaan akustiikkalevyjen ansiota, joten ikävät kaiutkin vaimenevat.

Yleisvalaistus on kaunis, riittävä ja liiketunnistimin ohjattu, ettei sähköä kuluteta suotta ja valo on saatavilla juuri silloin, kun sitä tarvitaan. Tyylikkäät, selkeät asuntonumerotkin on valaistu ledmoduulivalaisimilla.

Kaikesta huokuu kodin rauha ja tyylikkyys. Ja jos luulet löytäväsi Hausian kohteista muoviset porraskaitteet, niin väärin meni. Ne ovat tammiset! Kuten sähköisen nimitaulun ja infotaulun kehyksetkin. Lisää tammea on hissien käsijohteissa.

Joko uskot, että sinäkin viihtyisit tällaisessa tilassa, joka on kauniin kotisi kaunis jatke? Haluaisitko päästä rauhoittumaan unelmakotiisi? Malta hetki, kunhan rakennustyöt ovat valmiit, pääset itse aistimaan asian. Näytöillä tavataan.

Tästä Hausian vapaana oleviin koteihin.

Jaa verkossa:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Kurkkaa myös nämä

Lue myös muita blogikirjoituksia

Et halua maksaa hukkaneliöstä. Hyvä. Mekään emme halua rakentaa niitä. Siksi olemme suunnitelleet tarkkaan kotisi pohjan, joka on kaunis katsoa ja jossa sinun olisi helppo asua. Olemme lisäksi miettineet valmiiksi vaihtoehtoja, miten tilasi muuntuu entistä tehokkaammaksi erilaisiin tarpeisiisi sopivaksi arjen pyörityksessä ja juhlatunnelmissa. Kysy heti asuntomyynnistämme, miten lisä- ja muutostyöosasto voi auttaa sinua tehostamaan ja monipuolistamaan neliösi tarjoamillamme unelmakodin italialaisen suunnittelutyön tilaihmekalusteilla.